lørdag 11. juni 2011

Karriere

Jeg har jobbet i bokbransjen i fem år, og i farmasiens verden i ca like mange på dette tidspunktet. Selvsagt har det vært deltidsjobber, da jeg i hele perioden har klart å utdanne meg til en Master I Farmasi. For meg derimot var ikke en deltidsjobb noe jeg gjorde for å få penger "fordi jeg trengte det". Min deltidsjobb var min "passion" (in lack of a better word), og min måte og slappe av på etter lange dager med studier. Nå skal det sies at da jeg slutta i bokbransjen (Notabene) og begynte å jobbe i apotek (Vitusapotek/Apotek1) så ble avslapningsfaktoren noe redusert. Apotekarbeid er ikke akkurat noe man tar lett på, siden man faktisk ikke bare kan gi dem feil medisin og hvis de kommer tilbake si "å, så synd du ikke likte den sjangeren, kanskje jeg kan gi deg noe annet".

Etter torsdagens treff hos CappelenDamm der diskusjonen gitt rundt digitale medier som lesebrett og nye Ordflyt (lydbøker i Spotify form) innså jeg hvor mye jeg savner bokbransjen. Å jobbe med bøker, i bohandel skal nevnes, var gøy, og jeg leste bøker i alle former og varianter. Kundemøtet i apotek og kundemøtet i bokhandel er noe forskjellig, men i utgangspunktet vil jo alle ha det samme -god service, og noe som gjør dem fornøyde med hensyn på bok, medisin, eller mer relevant -hud og diverse velværeartikler.

Det nærmeste jeg kommer bokbransjen i dag er når jeg surfer på amazon (også kjent som diktaturet) for nye bøker og legge inn på min kjære kindle. Jeg skal gjenta meg selv her, og reposte et bilde, for kindle er "all sorts of KOS".
Slik det er i dag skal vi farmasøyter helst ikke stikke oss frem. Vi er gode på å feire oss selv, men generelt er vi et stille folkeslag. Jeg er desverre ikke helt sikker på HVA vi skal gjøre for å stikke oss mer frem, da det ser ut til at det fryktes vi skal skade vårt eget rykte. Norske farmasøyter finnes knapt i sykehusene, og klinisk farmasi er bare i sin spede begynnelse (helt uten å tråkke noen på tærne som har den jobben i dag). Vi har heldigvis fått inn klinisk farmasi i studiene, og det har til og med sin egen master for de som er interesserte. Jeg er nå mer spent på hvor mange år det skal ta før vi faktisk vises litt mer i sykehusverden og til og med muligens i legekontorene. Ja, legen er ekspert på sykdommer og diagnostisering, men vi er tross alt legemiddelekspertene.

På grunn av nettopp dette, de begrensninger jeg føler jeg har i min nåværende karriere savner jeg bokbransjen. Bokbransjen er spennende, den er engasjerende, det skjer noe hele tiden, og høsten er jo et bad av nye titler som ramler mot oss. For ikke å snakke om jula, som jo er en fest i seg selv med alle gavene som skal pakkes. Et lite tips, bøker er det enkleste i verden å pakke, så hvis du ønsker deg deltidsjobb -hva med å søke som pakkehjelp i en bokhandel ?

Jeg skal slutte å whine, mer angående farmasøyters begrensninger kommer. Hvis du har noen ideer til hvordan vi kan stikke oss mer frem, kommenter for all del!
xoxo
M

3 kommentarer:

Speilvendt sa...

Hehe, søta, vi mååå få til en middagsdate snart! Forrige gikk jo rett i vasken.

Bokbransjen høres veldig spennende ut. Fikk nesten litt lyst til å bytte nå... hehe. Men du har en veldig viktig jobb da!

Liker forresten at du har tatt steget ut i den norske bloggverdenen. Best å lese på norsk, tycker jag. Hehe.

Lillesmurf - Kari sa...

SV: Vi slapp unna køen i går faktisk. Vi kom nok i grevens tid :) Rett etter at vi hadde fått bord (5 min ventetid ca) var det evig lang kø :)

Lillesmurf - Kari sa...

SV: Takk for at du var med på konkurransen, M :) Vinneren er nå kåret. Sjekk ut om det ble deg :)